info@fortekinderopvang.nl | 0251 - 658 058

Open ochtend Preschool de Sokkerwei

Sinds kort is Castricum twee bijzondere peuterinitiatieven rijker: Preschool De Klimop en Preschool de Sokkerwei. Peuterklassen voor kinderen van 2,5-4 jaar, gehuisvest in een eigen ruimte bij de basisscholen van de Sokkerwei en De Klimop. De Preschools organiseren op maandag 16 oktober (de Sokkerwei) en woensdag 8 november (De Klimop) een gezellige open ochtend voor ouders en kinderen om kennis te komen maken met deze nieuwe vorm van peuteropvang.

Tijdens de open ochtend kunnen kinderen en ouders kennismaken met alle aspecten van de Preschool. Voor de kinderen is er tijdens deze open ochtend van alles te beleven, zoals een interactief poppentheater, peuteryoga en poppen maken. Op maandag 16 oktober zijn kinderen en hun ouders van 8.30-11.00 uur welkom tijdens de inloopochtend van Preschool de Sokkerwei (Sokkerwei 6). Toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via preschooldesokkerwei@fortekinderopvang.nl.

Op woensdag 8 november kunnen ouders en kinderen de open ochtend van de Preschool De Klimop (Rooseveltlaan 1) bezoeken. Ook hier kunnen ouders kennismaken met de Preschool, horen ze hoe kinderen binnen deze peuteropvang actief omgaan met de Engelse taal en is er ook hier van alles te doen voor kinderen. Aanmelden voor deze ochtend kan via preschooldeklimop@fortekinderopvang.nl.

Ouders die niet op de datum van de open ochtenden kunnen zijn natuurlijk ook welkom op een ander tijdstip. Zo houden de Preschool Sokkerwei en De Klimop elke dinsdag en donderdag van 8.30-9.00 uur inloopochtenden voor ouders die meer informatie willen.

Wat de Preschools bijzonder maakt, is dat de nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling en gepersonaliseerd leren. Met behulp van thema's die aansluiten bij hun leef- en belevingswereld gaan de kinderen zelf op onderzoek uit en leren verbanden te leggen tussen het geleerde en hoe dit toegepast kan worden in hun eigen wereld, maar ook die daarbuiten. Zowel de Sokkerwei als De Klimop werken al binnen hetzelfde programma van persoonlijke ontwikkeling, gepersonaliseerd leren en het IPC-programma. De Preschools werken intensief samen met de kleuterklassen van de basisscholen en nemen deel aan activiteiten van school. Op speelse wijze maken de kinderen kennis met het onderwijs en zo verloopt de doorstroming van de peuters naar de kleuters natuurlijker dan ooit. Daarbij leent de Preschool zich ook goed om in te zetten als verlengde wenperiode in de weken voor de start op de basisschool.

Er zijn nog plaatsen vrij bij zowel de Preschool De Klimop als bij de Preschool Sokkerwei. Meer informatie op www.fortekinderopvang.nl/vestigingen, of via 0251-658058.

 

Contact

Bel 0251 - 658 058 of stel uw vraag via e-mail.

Naar contact